Facebook ponovo menja logaritam za objave


U konstantnom nastojanju da iskustvo korišćenja svoje društvene mreže učini boljim i kvalitetnijim, Facebook s vremena na vreme dorađuje algoritme koji biraju objave za prikazivanje u svom glavnom stupcu – News feedu. Kako bi što bolje prilagodili prikaz svakom pojedinom korisniku, kojih je preko 2 milijarde, s vremena na vreme Facebook-ovi stručnjaci sprovode razne ankete i prikupljaju povratne informacije. Ako koristite ovu društvenu mrežu verovatno ste koji put i sami učestovali u nekoj ovakvoj anketi.

Prošle nedelje iz Facebook-a je objavljeno kako su rezultati takvih istraživanja još jednom iskorišćeni da bi se poboljšao prikaz objava u News feedu i personalizovalo koliko god je to moguće. Novim promenama u algoritmima Facebook bi trebao svakom korisniku češće prikazivati šta objavljuju njegovi bliski prijatelji, kao i one postove za koje smatra da će ciljnoj grupi biti relevantniji.

Bliski prijatelji određuju se na temelju količine interakcije s njima, broja zajedničkih prijatelja, postojanja zajedničkih fotografija, prijavljivanja na istim mestima, reagovanja na iste objave i slično, ali i na temelju spomenutih anketa u kojima su ljudi navodili popise svojih najbližih kontakata. Sadržaji koje ovako određeni bliski prijatelji postavljaju na Facebook od sada će se korisnicima češće prikazivati.

Slična promena utucaće i na objave raznih stranica – Facebook će svakome prikazivati ono što smatra da je za njega relevantnije i korisnije. Obe ove promene deo su nove strategije Facebook-a u kojoj ova društvena mreža želi da postane bliža korisniku, fokusira se na privatnost i omogućiti bezbednu upotrebu i bolju interakciju sa prijateljima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.