Korisnici će moći da obrišu aplikacije instalirane na Apple Watch


Počevši od nove šeste po redu verzije operativnog sistema za Apple Watch korisnici će dobiti mogućnost brisanja predinstaliranih aplikacija koje se već nalaze na uređaju prilikom kupovine.

Kao i u slučaju iOS-a i u watchOS sistemu aplikacije će se brisati dužim pritiskom na zadatu aplikaciju nakon čega se pojavi animaciji i onda je potrebno odabrati simbol X.

To je do sada vredilo isključivo za naknadno instalirane aplikacije ali ne iza one Apple-ove predinstalirane. Kako je i iOS u međuvremenu dobio mogućnost brisanja predinstaliranih aplikacija isto će sada biti moguće i putem watchOS 6 sistema.

Korisnici će moći da obrišu watchOS aplikacije kao što su Breathe, Radio, World Clock, Timer, Stopwatch i Walkie-Talkie, a iste vratiti po želji putem App Store-a. Operativni sistem watchOS 6 biće službeno dostupan u septembru.

Treba napomenuti da i dalje vredi pravilo da aplikacije trećih strana koje se obrišu u watchOS-u automatski se brišu i sa povezanih iOS uređaja (vredi i obrnuto), dok isto pravilo ne vredi u slučaju predinstaliranih Apple-ovih aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.