Google predstavio Pixel 4 i Pixel 4 XL telefone


O novim Google-ovim Pixel-ima 4 do sada je procurelo sve što moglo procureti, tako da će ovaj slučaj biti zabeležen kao najgori u svetu smartfona do sada. Gori čak i od lanjskih Pixel-a 3.

Oba modela prate trendove u izradi ekrana, tako da dolaze 90 Hz stopom osvežavanja. Razlika je, naravno, u veličini, budući da manji Pixel 4 raspolaže sa dijagonalom 5,7 inča, a veći Pixel 4 XL 6,3“. Kod oba modela odnos stranica je 19:9. Kao i kod ostalih modela sa 90 Hz stopom osvežavanja, novi Pixeli omogućavaju i "vraćanje" na 60 HZ kako bi se uštedela baterija.

Pokreće ga Qualcomm-ov Snapdragon 855, dakle ne nova "plus" verzija, a količina radne memorije iznosi 6 GB. Osnovni modeli počinju sa 64 GB interne memorije, a u ponudi će biti i 128 i 256 GB varijante. Naravno, ulaza za microSD kartice nema.

Najzanimljiviji deo novih Pixel-a svakako je kamera, koja se nalazi u četvrtastom modulu u gornjem levom uglu poleđine, slično kao na novom iPhone-u 11. Glavna kamera raspolaže sa 12 megapiksela, Dual Pixel autofokus sistemom. Otvor blende iznosi f/1.7, a kamera je opremljena optičkom i softverskom stabilizacijom. Najveći uticaj na kvalitet fotografije opet bi trebao imati Google-ov algoritam, a ne senzor niti sočivo.

Novi Pixel-ov "Neural Core" zaslužan je za HDR+ snimanje u stvarnom vremenu, a tu je i funkcija dvostruke ekspozicije za izričito loše svetlosne uslove.

Telefoto kamera ima senzor od 16 megapiksela, optičku i softversku stabilizaciju, ali i samo 2X optički zoom. Pomalo čudno je da na modulu postoji i treća kamera koja to zapravo nije, već samo flickering senzor, a neoprostiva je činjenica da Google u ovaj model nije stavio ultra-širokougaonu kameru, koja je odavno postala standard na uređajima visoke klase.

Za selfije je zadužena 8 MP kamera sa posebnim 3D senzorom dubine, koja će poslužiti za bokeh efekt, ali i kao biometrijska bezbednost za otključavanja uređaja, na kojem, usput rečeno, nema čitača otisaka prstiju.

Manji model ima bateriju kapaciteta 2800 mAh, a veći 3700 mAh. Prodaja u Evropi započinje krajem ovog meseca, po ceni između 800 i 900 evra, zavisno od modela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    Istina, Pixel 4 nije zaprav vredan te sume novca, ali se kod njega, kao i kod iphona kupuje nesto drugo, a to je software. Iphone nikada nije donosio ono sto telefoni u paraleli sa njim imaju, pa su ga ljudi kupovali i odvajali citavo bogatsvo samo da bi imali iphone. Ja bih ovaj telefon kupio. Meni je zanimljiv taj takozvani fabric dizajn...znaju oni sta rade. Procesor iskreno nije bitan, i varira od telefona do telefona kao i baterija, koliko je kom modelu potrebno procesora. Do skoro je iphone (da ga opet pomenem) imao najmanji procesor a svi pricali "njemu je dovoljan, njemu ne treba vise, za njegov OS". Kamera kida, i to im je zastitni znak svakako, mislim da su kockicu dizajn napravili jos pre apple-a, iako je apple 11icu izbacio nesto pre, koncept je dosta duze trajao kod Google-a. Sto govori i o brzini izlaska njegovih modela.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.