Samsung menja brending ekrana, Galaxy S11 će dobiti SAMOLED?


Samsung Galaxy S11 stiže za nekoliko meseci, a glasina je već dovoljno da možemo da počnemo da slažemo neki suvisli mozaik. Osim uobičajenog napretka po pitanju pokretačke grupe, veliki skok u odnosu na prethodnih nekoliko generacija trebala bi doneti kamera.

Naime, Samsung je nedavno proizveo 108 MP senzor sa pixel-binning tehnologijom, kojeg već koristi Xiaomi svom najnovijem modelu. Ipak, S11 će, prema aktuelnim glasinama, dobiti drugu generaciju ovog senzora, a najverovatnije i sa 5X optički zoom.

Najnovije glasine o novom Samsung-ovom top modelu tiču se, pak, ekrana, tj. barem njegovog brandinga. Dosadašnji Super AMOLED, koji je u prethodnoj generaciji prekršten u Dynamic AMOLED, u S11 bi trebao dobiti jednostavniji naziv – SAMOLED.

Za sada nije potpuno jasno radi li se samo o rebrandingu ili će ovaj SAMOLED, doneti i još neku novost, kao npr. 90 Hz ili 120 Hz stopu osvežavanja, što ove godine polako postaje trend.

Bilo kako bilo, Galaxy S11 će najverovatnije biti lansiran krajem februara ili početkom marta sledeće godine, a u međuvremenu ćemo iz neslužbenih izvora sasvim sigurno saznati pozamašnu količinu detalja, uključujući i specifikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.