iOS 14 bi trebali da dobiju svi uređaji koji podržavaju i iOS 13, ukljućujuči i iPhone 6s i SE


Vlasnike mobilnih telefona često zanima koliko će njihov uređaj dobijati nadogradnje operativnog sistema. Kod Android uređaja nikad se ne zna, iako Google nudi višegodišnju podršku mnogi proizvođači jeftinijih modela izbace tek jednu, a neretko ni jednu nadogradnju OS-a.
Vlasnici iPhone i iPad uređaja su u znatno boljoj poziciji po tom pitanju. Oni znaju da će Apple barem par godina softverski održavati njihove uređaje. Možda nadogradnjom neće dobiti najnovije funkcije jer iste zahtevaju i određeni hardver kojeg u starijim modelima nema, ali onaj softverski deo kolača biće pokriven.

Novi izveštaj navodi kako se nadogradnji na iOS 14 mogu nadati čak i vlasnici pet godina starog iPhone-a 6s. Naravno kako je iPhone SE, najmoćniji 4“ telefon na svetu, stigao godinu dana kasnije i njegovi vlasnici bi trebali da dobiju nadogradnju na iOS 14.
Tačnije novi iOS 14 prema izvoru (iphonesoft.fr) trebao bi stići na 14 starih iPhone-a, jedan iPod i devet iPad-a. Ukratko, svi Apple-ovi mobilni uređaji koji imaju noviji čip od A8 i A8X na popisu su za nadogradnju na iOS 14. Shodno tome, iPad mini 4 i iPad Air 2 prvi su uređaji koji neće preći sa iOS-a 13 na noviji.

Podsetimo, iOS 14 bitće predstavljen na ovogodišnjoj WWDC konferenciji za developere koja se održava u junu, a u opticaj će krenuti par meseci kasnije, tokom septembra 2020. Stoga sve gore navedeno još uvek je podložno promenama, pa gore navedene podatke uzmite s malom rezervom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.