Google Photos slao privatne video zapise pogrešnim korisnicima


Google je poslao obaveštenje određenom broju korisnika o tome da su pomešali arhive njihovih fotografija na cloud servisu Google Photos. Zahvaćeni ovim propustom primarno su korisnici koji putem ovog servisa arhiviraju medijske sadržaje, a između 21. i 25. novembra prošle su godine pokušali preuzeti celu svoju arhivu fotografija i videa (uslugom Google Takeout). Neki podaci iz arhiva namenjeni za preuzimanje greškom su, naime, završili kod drugih korisnika.

Određeni su korisnici tako na korišćenje dobili video zapise koje su na Google-ovu uslugu skladištenja u oblaku spremili drugi ljudi, što je prilično ozbiljan propust koji narušava privatnost korisnika. Iz Google-a napominju da je problem trajao tek nekoliko dana i da je ubrzo ispravljen. Naravno, potencijalno oštećenim korisnicima uputili su i reči izvinjenja.

Napomenuli su i da je ovim problemom bilo zahvaćeno manje od 0,01% korisnika koji su izvozili arhive na Google Takeoutu, te kako su im se primaoci pomešali samo u slučaju manjeg broja video zapisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.