Google će u pretragama prikazivati video sa Instagram-a i TikTok-a

Google prilagođava svoj pretraživač trendovima i najpopularnijem sadržaju pa su, potvrdili su iz kompanije medijima, počeli sa testiranjem nove opcije za pretraživanje video zapisa sa Instagram-a i TikTok-a. 

Opcija se testira u Google-ovoj mobilnoj aplikaciji i na web-verziji Google-a na mobilnim uređajima, a pojavljuje se samo nekim korisnicima i nakon određenih pretraživanja. Korisnici kojima je dostupna, videće nakon pretraživanja određenih pojmova da im se ispod upita pretraživanja prikazuje opcija kratkih video zapisa koji su poređani jedan do drugog. 

S novom opcijom Google želi da zadrži deo korisnika koji pretražuju sadržaj sa društvenih mreža na svojim stranicama. Korisnicima koji kliknu na takve kratke video zapise taj sadržaj se neće otvoriti u samoj aplikaciji TikTok-a ili Instagram-a, već na web-verziji (čak i ako korisnici imaju instaliranu tu aplikaciju), kako bi se nakon što pogledaju video mogli lakše vratiti na Google, a ne nastaviti da surfuju putem aplikacije društvenih mreža, naglašavaju na TechCrunche-u. 

Među kratkim videima koji se pojavljuju prilikom pretraživanja ne nalazi se samo sadržaj sa Instagram-a i TikTok-a, već i sa Google-ovog YouTube-a (podsetimo, i YouTube je počeo da eksperimentiše sa kratkim video zapisima), kao i sa drugih servisa poput Trella. 

Iako su iz Google-a odbili detaljnije da komentarišu ove informacije, potvrdili su kako trenutno testiraju spomenutu opciju na mobilnim uređajima. Reč je o ograničenim testiranjima u ranoj fazi tako da će se takav prikaz kratkih video zapisa koji uključuju i sadržaj sa društvenih mreža prikazati samo u nekim slučajevima i samo delu korisnika. 

U budućnosti postoji mogućnost daljnjeg širenja testiranja većem broju korisnika i za veći broj pretraga - osim ako Facebook i TikTok ne blokiraju Google u tome.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.