Bidenova administracija nema nameru da u skorije vreme skloni Huawei sa crne liste

Verujemo da je malo onih koji se nisu nadali da će administracija novog američkog predsednika Bidena Huawei konačno skinuti sa crne liste i vratiti Google na njihove uređaje, ali prema rečima nove ministarke trgovine, ništa od toga u skorije vreme. 

Huawei daje sve od sebe kako ublažio posledice bana, koji im je nametnut u maju 2019. Google servise zamenili su sopstvenim, a Play Store sopstvenom App Gallery prodavnicom aplikacija. Iste ažuriraju praktično na nedeljnoj bazi, a sve se više aplikacija može naći u App Gallery prodavnici. 

Kako će rešiti problem nabavke čipova tek ćemo videti, ali bilo je nekih naznaka da bi im bilo dozvoljeno da kupuju čipove od MediaTek-a i Qualcomm-a.Uprkos trudu, Huawei beleži oštar pad prodaje njihovih telefona. Sa 35% manje isporučenih telefona u Q4 2020. Huawei je izgubio mesto među top 5 proizvođača smartphonea. 

Upitana o ukidanju sankcija i uklanjanju kompanije Huawei sa američke "entity liste" zabranjenih kineskih kompanija, nova američka ministarka trgovine, Gina Raimondo za Bloomberg je izjavila da "ne vidi razloge zašto Huawei i druge sporne kineske kompanije ne ostanu pod embargom". 

Drugim rečima, ništa od skorog skidanja bana sa Huawei-ja, a time i povratka Google servisa na njihove telefone. Svi sa velikim interesovanjem gledamo razvoj situacije za Honor, koji si je za cilj postavio da nadmaši Huawei i praktično zauzme njihovo mesto na tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.