Microsoft Edge browser stiže na Xbox

Korisnici Microsoft-ovih Xbox konzola uskoro bi mogli da dobiju najnoviji internet browser Microsoft Edge (Chromium), koji je već počeo da se testira u najnovijoj Xbox alpha build nadogradnji. 

Drugim rečima, Microsoft nakon Windows-a 7, 8 i 10, macOS-a, Linuxa, pa čak i Android-a i iPhone-a, svoj browser donosi i na Xbox konzole, kako na Xbox One modele, tako i na najnovije Xbox Series S i X igraće konzole. 

U postojećem buildu za Xbox konzole, Edge ne nudi podršku za miša i tastaturu, što znači da ćete morati da surfujete i pretražujete internet korišćenjem Xbox kontrolera. S druge strane, sve funkcionalnosti Edgea će se naći i na konzolama, što uključuje podršku za ekstenzije, kolekcije pa čak i vertikalne tabove koji su nedavno predstavljeni u najnovijoj verziji Edge-a za Windows. 

Miocrosoft još nije objavio predviđeni datum dolaska (ETA) Edge-a na tržište pa još nije poznato kada će svi korisnici njegovih konzola dobiti mogućnost korišćenja "službenog" Microsoft-ovog internet browsera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.