Facebook ulaže u razvoj dva pametna telefona

FACEBOOK U SARADNJI SA PROIZVOĐAČEM mobilnih uređaja, kompanijom INQ Mobile, razvija dva pametna telefona koja će najverovatnije prodavati AT&T.

Uređaji koji će se isporučivati sa uslugama koje nudi Facebook, pojaviće se u prodaji prvo u Evropi i to u prvoj polovini naredne godine, dok će se na Američkom tržištu pojaviti u drugoj polovini 2011. Kompanija AT&T, drugi po veličini dobavljač usluga bežičnih mreža u Sjedinjnim državama, još uvek razmatra ponudu da uređaj distribuira putem svoje mreže.

Facebook, najpopularnija društvena mreža na svetu, udvostručila je napore da animira korisnike koji pristupaju lokaciji putem svojih pametnih telefona. Skoro četvrtina od 500 miliona registrovanih korisnika, pristupa svojim nalozima sa uređaja koji koriste bežičnu mrežu. Novi telefoni će takođe predstavljati konkurenciju Appleovom iPhoneu i RIM-ovom BlackBerryju.

Novi telefoni će koristiti Googleov operativni sistem Android i najverovatnije će u Sjedinjenim državama biti predstavljeni kao deo AT&T-eve robne marke. Facebook još nije odlučio da li će se njegovo ime pojaviti na telefonima.

Prodaja telefona počeće prvo u Evropi, gde INQ ima dobre odnose s dobavljačima, najverovatnije u martu ili aprilu 2011. godine. U Sjedinjenim državama, telefoni će se pojaviti u ponudi AT&T-a i uz obavezni višegodišnji ugovor koštaće oko 100 dolara. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.