Korisnici žele da vrate stari dizajn Google Reader-a

Juče uveče Google je objavio novi dizajn svog Google Reader-a, servisa koji omogućava korisnicima da stave sve svoje bitne stranice na jedno mesto.

Zadnjih nekoliko meseci, odnosno od pojave Google+, kompanija je modernizovala sve svoje servise, od Gmail-a, Docs-a, pa sve sada do Google Reader-a, ali korisnici očito nisu zadovoljni.

Naime, do sada Google Reader omogućio je komentarisanje i deljenje sadržaja međusobno sve do kada nisu predstavili novi dizajn u kojem Google forsira korišćenje društvene mreže Google+.

To se očito nije svidelo nekim korisnicima koji su potpisali peticiju za vraćanje starog Google Reader-a. Samu peticiju pokrenuo je student iz Washingtona Brett Keller, a potpisalo se već preko 10.000 korisnika. U peticiji stoji kako su već godinama bili verni Google Reader-u, kako je to bio centar prikupljanja informacija, i kako su bili u mogućnosti pratiti prijatelje i deliti sadržaj.

"Eliminisanje funkcija Google Reader-a kao što su praćenje prijatelja i deljenje sadržaja kratkoročno je iz razloga što više nećete imati svoje najvernije korisnike" - stoji u opisu peticije.

Takođe jedni od vernih korisnika su iranski aktivisti koji su servis koristili za vreme "zelene revolucije" 2009. godine nakon što je iranska vlada onemogućila korišćenje društvenih mreža i blog servise, pa im je Google Reader bio jedan od najkorisnijih alata što pokazuje i da je Google Reader jedna od najposećenijih stranica u Iranu.

Čak i neki inženjeri koji su radili na prethodnim verzijama Google Readera podržavaju peticiju, dok neki kažu kako ih uklanjanje funkcija Reader-a neće naterati da koriste Google+.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.