Mac po bezbednosti 10 godina iza Windows-a


S nedavnom pojavom Flashback-a, prvog "uspešnog" trojanca za MacOS X postavilo se pitanje
bezbednosti ovoga sistema sada kada postaje sve popularniji i rašireniji. Naravno, sa širenjem baze korisnika povećava se i zainteresovanost autora zloćudnog koda za njenim iskorišćavanjem.

Šta o tome misli Eugene Kaspersky, direktor Kaspersky Lab-a saznao je Computer Business Review koji je sa njim imao intervju na ovonedeljnom sajmu Info Security 2012 u Londonu. Po njemu, Apple-ov Mac je sada barem 10, a verovatno i 12 godina iza Microsoft-a po pitanju bezbednosti svog sistema.

- "Vrlo brzo će shvatiti da imaju iste probleme kao i Microsoft pre 10 ili 12 godina. Moraće da promene ciklus ažuriranja svog softvera i više uložite u bezbednosni pregled. To je tačno ono što je svojevremeno Microsoft napravio nakon infekcije Blaster-om i pojave mnogih drugih složenijih crva koji su u kratkom roku zarazili milione računara. (...) Vreme je da Apple uradi to isto."

U istom stilu je i nastavio: "Cyberkriminalci su sada shvatili da je Mac zanimljivo područje. Imaju sve više malicioznog softvera za nj, a to više nije samo Flashback ili Fashfake. Dobrodošli u Microsoft-ov svet. Prepun je malwarea."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.