Apple pustio hakere u iCloud


Nesrećni korisnik ostao je bez podataka na više uređaja nakon što su hakeri uspeli da prevare Apple-ovu korisničku službu i dobiti njegovu lozinku za pristup servisu za računarstvo u oblaku.

Matu Honanu, piše Forbes, hakeri su upali u korisnički nalog na iCloud-u i obrisali podatke sa njegovog iPhone-a, iPad-a i MacBook-a. Isprva se pretpostavljalo da su isprobavali različite lozinke dok nisu pogodili pravu. Ali, ispostavilo se kako je pristup nalogu nesrećnog Mata omogućio ni manje, ni više već sam Apple.

Uspeli su, naime, da prevare korisničku podršku i navedu ih da im daju lozinku, a da su pritom zaobišli odgovore na bezbednosna pitanja, koja služe za proveru i potvdu identiteta.

Na žalost, nema pouzdane zaštite od takvih ciljanih napada. Možete imati lozinku koju je super teško otkriti i lukava bezbednosna pitanja. Ako haker uspe da nasamari osobu u korisničkoj podršci, svaka zaštita nije jača od kule u pesku.

Ljude mogu prevariti. Događa se, svaki dan. Ali, problem je što servisi u računarskom oblaku poput iCloud-a omogućavaju pristup dokumentima, fotografijama, poverljivim i privatnim informacijama, kao i brisanje podataka na uređajima iz daleka.

Apple i drugi koji pružaju takvu uslugu moraju imati strožiju kontrolu načina na koje korisnici mogu zaobići bezbednosna pitanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.