Opasan bezbednosni propust preti korisnicima iPhone-a


Ako je za verovati informacijama koje je na svom blogu otkrio haker Pod2g, u softveru Apple-ovog pametnog telefona postoji opasan bezbednosni propust koji bi korisnicima mogao izazvati velike probleme jer bi se hakeri i online kriminalci mogli dokopati važnih ličnih informacija vlasnika iPhone-a.

Kako piše Huffington Post ovaj propust pronađen je u softveru za SMS poruke, a hakeri bi putem njega mogli slati poruke predstavljajući se kao članovi porodice, banake i slično.

Iskorišćavajući ovaj propust hakeri bi vlasnicima iPhone-a mogli poslati poruku za koju se čini da ih šalje netko od članova porodice i u kojoj kažu da im je hitno potreban novac i traže da im ga prebace putem mobilnog bankarstva ili broj kartice odnosno PIN.

Takođe, mogli bi poslati i poruku za koju bi korisnici Apple-ovih pametnih telefona mislili da dolazi od njihove banke pa bi u njoj mogli postaviti link za lažne internet stranice i obavestiti ih da na tim stranicama moraju odmah upisati podatke sa kartica te im isprazniti račune.

Ove je informacije na svom blogu otkrio haker Pod2g koji je od odgovornih u Apple-u zatražio da reše ovaj problem do izdavanja konačne verzije iOS6. Korisnicima iPhone-a je poručio da do tada ne veruju SMS-ovima koje dobiju, već da one poruke u kojima se od njih traže neke važne informacije dobro provere.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    pa na ovakav tip poruka mogu samo glupi ameri da nasednu.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.