Nokia predstavila Lumie 920 i 820


Nokia je juče predstavila svoja prva dva mobilna telefona predstavljena na Windows Phone 8 platformi.

Lumia 920



Lumia 920 - kao što je bilo očekivano, iskoristili su osetno duži razvojni ciklus u odnosu na prvu generaciju Lumia telefona za unapređenje svih specifikacija, pa je tako 920 opremljen Snapdragon S4 dual-core procesorom frekvencije 1,5 GHz, ima 4,5-inčni ekran rezolucije 768x1280 piksela, i odgovarajuću 2.000 mAh bateriju.

Telefon će, kako smo mogli videti sa prethodno leakovanih fotografija, biti dostupan u mnogim svetlim bojama, što je svakako dobar potez, a predstavljen je i dodatak za bežično punjenje po Qi standardu.

Firmini inženjeri su uspeli ugraditi i 8,7 MP kameru sa PureView tehnologijom (nešto manje rezolucije nego u 808 PureView modelu) i "floating lens" objektivom za optičku stabilizaciju slike za oštrije fotke u uslovima slabijeg osvetljenja i manje drhtave 1080p snimke.

Inovacija koju Nokia najviše ističe je PureMotion HD+ ekran za kojeg tvrde da je "bolji od HD-a" i najsvetliji na svetu. Uz to, njegov kapacitivni senzor omogućava da se može koristiti i sa rukavicama.

Korisniku se na raspolaganje stavlja još i NFC i LTE podrška, i microSD ulaz. Cena ovog pametnog telefona još uvek nije poznata.





Lumia 820



Pored top modela 920, mnoge će korisnike - ne samo zbog cene nego i zbog veličine ekrana - interesovati i Nokia 820. Ovaj mlađi brat devetstodvadeetke je po specifikacijama vrlo sličan - 1,5 GHz dual-core Snapdragon S4, 8 MP kamera, ali ima nešto manji 4,3-inčni WVGA OLED ekran i bateriju od 1650mAh.

Telefon je opremljen sa 8 GB interne memorije, a takođe se može koristiti i sa rukavicama pomoću Synaptics Super Sensitive Touch tehnologije kao i jači model.

Zanimljivo je što su futrole izmenjive, a prodavaće se i one sa NFC tehnologijom ili ugrađenim čipom za bežično punjenje, čime je korisniku ostavljena mogućnost nadogradnje telefona po želji. Lumia 820 takođe nudi podršku za bežično punjenje. Oba modela u prodaji se očekuju tokom četvrtog kvartala.



Dodatna oprema

Uz nove Windows Phone 8 modele Lumiju 920 i Lumiju 820, Nokia je juče predstavila i gomilu dodatne opreme za ove uređaje. Najzanimljiviji od svih svakako su bežični punjači čija plaeta boja odgovara paleti boja svakog od najavljenih uređaja. Najzanimljiviji od njih svakako je jastučić zanimljivog imena FatBoy.

Tu su još i razni zvučnici, slušalice i zaštitne maske u bojama uređaja, a u nastavku pogledajte slike.



Gomilu videa najavljenih uređaja možete da pogledate ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    jedva ih cekam, nadam se da ce biti kod nasih operatera


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.