Kim Dotcom pokreće novi servis za razmenu fajlova - Mega


Kim Dotcom i njegovi partneri najavili su pokretanje novog servisa za razmenu podatka na internetu - Mega. Osnivači servisa Megaupload, koji su zbog kršenja autorskih prava i drugih zločina završili u zatvoru, planove su otkrili u razgovoru za Wired.

Novi servis korisnicima će omogućiti razmenu šifrovanih podataka, što znači da će oni biti čitljivi samo onima koji poseduju odgovarajući ključ. Na ovaj se način Dotcom i saradnici pokušavaju pravno zaštititi jer bi vlasti na serverima našle samo hrpu nečitljivih podataka.

Kriptografski ključ neće se nalaziti na Meginim serverima, što znači da uprava neće moći čitati podatke pa ni preuzimati odgovornost za razmenu piratskih datoteka.

- Podaci će ostati zatvoreni i privatni bez ključa - objašnjava Dotcom, koji veruje da je time pronašao formulu za uspešno izbegavanje zakona o zaštiti autorskih prava.

Nemac Dotcom i još trojica njegovih saradnika uhašeni su u Novom Zelandu u januaru, a stranice Megaupload-a odmah je blokirao FBI. Uhapšeni još uvek čekaju izručenje SAD-u gde su traženi zbog reketa, kršenja autorskih prava i pranja novca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Kim.com kaže,

    Zar nije trebao da se zove Megabox?


  2. Анониман kaže,

    Bice i Megabox ali ovo je drugi :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.