Nokia možda razmišlja o Android-u?


Prošlo je oko godinu dana od kada je Nokia predstavila svoj Windows Phone telefone, a prema rezultatima pojedinih istraživanja, oni nisu zabeležili neki značajan uspeh.

Mnogi su kritikovali Nokijinu odluku, bunili su se i deoničari od kojih su neki podigli i tužbu, a letos je Risto Siilasmaa, predsednik uprave, dao do znanja da Nokia ila rezervni plan u slučaju da onaj koji uključuje Windiws Phone ne uspe.

Nakon te objave na internetu su počele da kruže glasine o tome da postoji mogućnost da nokia ipak razmotri Android kao moguće rešenje problema u koje je zapala.

Od toga je prošlo par meseci, pa tako danas Gizmodo prenosi kako je Nokia na LiknekdIn-u raspisala konkurs za zapošljavanje developera čiji bi zadatak bio nadgledanje i razvoj softverskih i hardverskih drivera za uređaje koji su temeljeni na Linux-u.

S obzitom na to da je Android operativni sistem temeljen na Linux-u moguće je da se radi o nameri razvoja uređaja upravo za ovu platformu. Naravno, sve je to glasina, ali nikada se ne zna koji će operativni sistem da se koristi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    realno, bilo bi super kada bi se odlucili za android, prvi bi kupio taj telefon


  2. Анониман kaže,

    Nokia razbija sa support-om, za razliku od ostalih proizvodjaca koji ne mare za telefon duze od 2-3 mjeseca nakon sto ga izbace u prodaju. Ako Nokia podje proizvoditi Android, napokon ce cak i 2 godine stari telefoni imati novi Android


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.