HTC One je gotovo nemoguće popraviti


HTC One spada među trenutno najpoželjnije smartphone uređaje u ponudi i mnogi budući vlasnici će ga sigurno brižljivo čuvati od oštećenja. Isto nije u planu i ekipi na stranicama iFixit, koja poslovično svaki novi gadget mora detaljno rastaviti i proveriti mogućnost njegovog eventualnog popravka.

Na red je došao i HTC One, koji osim modernih trendova u fizičkom dizajnu prati trendove i u konstrukciji, što u prevodu znači da je uređaj gotovo nemoguće popraviti već je u slučaju kvara najjednostavnije nabaviti novi. HTC One izuzetno je loše prošao na iFixit-ovom teardown testu rastavljanja i dobio je jedan bod na skali popravljivosti od 1 do 10, pri čemu 10 bodova znači jednostavno popravljanje uređaja.

Prema iFixit-ovom iskustvu, HTC One gotovo je nemoguće rastaviti bez oštećenja kućišta, najviše zbog obilne upotrebe lepka u povezivanju ekrana i aluminijumske konstrukcije kućišta, lepljenja baterije za okvir i upotrebe bakrene zaštitne folije u izoliranju matične ploče i elektronike uređaja. Ovo drugo je takođe vrlo teško ukloniti i zameniti, a problematičan popravak bi posebno mogao zabrinuti one kojima se zna dogoditi razbijanje ekrana, učestala nezgoda koja u slučaju HTC-ovog One-a znači i nabavku novog moblnog.

Dakle, bilo kakvo petljanje po One-u nije preporučljivo znatiželjnicima i kućnim majstorima, a moglo bi biti izazov i za radnike u servisima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.