Twitter predstavio muzički servis


O Twitter-ovom muzičkom servisu piše se već neko vreme, a juče je i službeno pokrenut na stranici music.twitter.com i kao aplikacija za iOS uređaje.

Nakon što su ga neko vreme koristiti poznati muzičari, servis je premijeru imao na televizijskoj stanici ABC u njihovom jutarnjem programu. Korisnici Twitter-a moći će ovde da pronađu pesme na temelju sopstvene aktivnosti, kao i slušati što drugi trenutno sviraju. Korisnici će videti muziku koju objavljuju poznate zvezde, ali i deliti pesme iz aplikacije.

Kako navode iz Twitter-a, pesme trenutno dolaze sa iTunes-a, Spotify-ja i servisa Rdio. Sa Apple-ovog servisa moći će se poslušati deo pesama, dok će se korisnici na Spotify i Rdio morati ulogovati kako bi delili muziku iz svoje zbirke.

Aplikacija ima četiri glavna taba, ili stranice. Osnovni je ono što se trenutno pušta i deli #nowplaying, a tu su i trenutno popularni muzičari, dok ćete na sledećem tabu moći videti umetnike koji bi prema tvitovima uskoro mogli postati popularni. Twitter će vam i predlagati muzičare koje bi mogli pratiti na temelju onih koje već pratite. Klikom na profil nekog muzičara možete videti koje muzičare on sluša i slušati njegove pesme.

Ipak, Twitter music će biti dostupan prvo u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji i Novom Zelandu, a s vremenom i u drugim zemljama, a nadamo se ubzo i na Android-u i Windows Phone-u.

Više pročitajte ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.