Windows 8 je kriv za lošu prodaju PC-eva?


Američka kompanija za istraživanje tržišta, International Data Corporation (IDC) objavila je podatke prema kojima je prodaja računara u prvom kvartalu ove godine doživela najveći pad u svojoj istoriji. U periodu od prva tri meseca 2013. godine prodato je 76.3 miliona računara, što je pad od 14 posto u odnosu na isti period prošle godine i dvostruko gore od IDC-ovih prognoza.

Potpredsednik IDC-ovog programskog odeljenja, Bob O'Donnell, za ovakve podatke između ostalog je okrivio i Windows 8, rečima:

"Sada je, nažalost, jasno da Windows 8 ne samo da nije doprinio tržištu PC-eva, nego je po svemu sudeći usporio to tržište. Dok pojedini korisnici cene novi dizajn i touch sposobnosti Windows-a 8, radikalne promene u korisničkom interfejsu, uklanjanje udomaćenog "Start" dugmeta i troškovi povezani sa ekranima osetljivim na dodir učinile su PC-eve manje atraktivnim alternativama tabletima i drugim konkurentnim uređajima. Microsoft će u narednom periodu morati doneti neke veoma teške odluke ukoliko želi oživeti PC tržište."

Drugi bitan razlog velikog pada prodaje PC-eva, prema IDC-u su problemi i restrukturiranja kroz koja prolaze Dell i HP.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Naravno da jeste koliko je samo kompjutera i laptopova koji su bili isporucivani sa windows 8 bili vraceni upravo zbog windows 8 tako da nema leba od windowsa , ako tako nastave propasce za par godina.!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.