Microsoft potvrdio novosti koje donosi Windows 8.1


Juče je Microsoft na svom blogu potvrdio nagađanja o Windows-u 8.1 o kojima smo ranije tog dana pisali.

Za početak, tu Windows 8 donosi mogućnost personalizacije ekrana, tako da je na prvu stranicu moguće postaviti lične fotografije, bilo da se one nalaze u uređaju ili na SkyDrive-u. Takođe, moguće je i fotografisanje pomoću integrisane kamere u uređaju odmah iz lock screen režima i povećan je broj i pozadina za startni ekran.

Bing pretraga je takođe unapređena, pa je tako lakše moguće doći do rezultata ili dokumenata, bez obizira na to da li se oni nalaze u uređaju, SkyDrive-u, nekoj drugoj aplikaciji ili internetu. Windows Store je takođe dobio unapređenja, pa je tako sada bolji pregled sadržaja, dok su instalirane aplikacije sada još jednostavnije i donose brže i lakše iskustvo prilikom korišćenja.

U donjem levom uglu ekrana, gde se do sada nalazila umanjena slika startnog ekrana, sada će se nalaziti Windows logo, koji će kao i do sada korisnike vraćati na startni ekran. Prilikom korišćena standardnog desktop ekrana, Windows logo će biti konstantno vidljiv.

Windows 8.1 donosi i bolje upravljanje pomoću miša i tastature, unapređeni Internet Explorer i pristup podešavanjima direktno, bez prethodnog pristupa Control Panel-u.

Najavljeno je da će Microsoft nastaviti sa razvojem unpređenja svih mogućnosti koje korisnici vole i koje su tražili, a više detalja o Windows 8.1 unapređenjima biće predstavljeno tokom trajanja TechEd North America.

I na kraju ono najvažnije, nova Windows 8.1 unapređenja biće dostupna 26. juna, kao besplatna nadogradnja za sve korisnike koji poseduju Windows 8.

Više pročitajte na Windows blogu gde možete pogledati i više fotografija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.