Windows 8 ide stopama Viste


American customer satisfaction index (ACSI) je u SAD-u znakovit i važan "indeks zadovoljstva potrošača", koji ima prilično uticaja na investitore, dwoničare, i marketinške budžete.

Sistem ACSI indeksa koristi podatke koji se prikupljaju svaki mesec kroz ankete sa američkim potrošačima, a vrlo često se taj indeks poklapa i sa stanjem na tržištu.

Kao što su to pokazali i prodajni izveštaji, Windows 8 nije uspeo da podgne kolabirajuće PC tržište, a američki potrošači iskazuju i sve manje zadovoljstvo kompanijom iz Redmonda.

ACSI indeks je tako nakon lansiranja Windows-a 8 pao na 74, mada su mnogi stručnjaci verovali da će novi OS kod korisnika podići stepen zadovoljstva Microsoft-om.

Ono što je posebno zanimljivo je da je ASCI indeks Microsoft-a pao na slično niske grane kao i pri izlasku Viste kada je iznosio 73, da bi ga podigao tek Windows 7 koji se pokazao broj jedan operativnim sistemom u svetu.

"Kristalno je jasno da izlazak Windows-a 8 nije dao Microsoft-u neki napredak kao što je to učinio Windows 7, već je dramatično smanjio stepen zadovoljstva korisnika u vrlo kratkom vremenu kao što je to bilo i pri izlasku Viste", izjavio je David Van Amburg, direktor ACSI-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.