Google Glass detaljno rastavljen


Star Simpson i Scott Torborg našli su se među prvim srećnicima koji su po ceni od 1500 dolara došli do svojeg primerka developerske verzije Google Glass naočara.

Dok su svi drugi korisnici svoj primerak naočara odmah započeli da koriste za snimanje šaljivih kućnih videa, za razvoj aplikacija ili za hakovanje Google-ovog softvera, njih dvojicu je jedino zanimalo kako rastaviti naočare do zadnjeg šrafa, kako bi otkrili šta se u njima krije.

Mada naočare nisu napravljene tako da ih svako može rastavljati na komponente, njima dvojici je to uspelo, a nakon toga su ih takođe uspješno sastavili i vratili u savršeno funkcionalno stanje.

Na njihovoj stranici možete videti čitavu proceduru rastavljanja, kao prikaz svih hardverskih komponenti developerskog modela Google Glass-a.

U svakom slučaju, prilično je zanimljivo videti što je sve Google stavio na mali prostor svojih naočara, a ujedno ćete dobiti bolji uvid u razne komponente poput ekrana i drugih delova optičkog sistema, kamere, "bone-conductor" zvučnika, i račuarskog sklopa koji uključuje TI OMAP4430 procesor, 16 GB SanDisk flash memorije i Elpida mobile DRAM čip, pa vam preporučujemo da posetite ovaj link.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.