Obrisani podaci korisnika Megaupload-a


Jedna od najvećih hosting kompanija u Evropi, LeaseWeb, obrisala je podatke sa Megaupload-ovih servera – tačnije, 630 njih. Podaci su bili čuvani godinu dana, ali pošto, kako kažu iz LeaseWeb-a, Megaupload-ovi advokati nisu izrazili blagovremeni interes za njih, oni su zauvek propali.

Prema rečima Kima Dotcoma, radi se o petabajtima fotografija, backupova i dokumenata koji su pripadali milionima korisnika nekadašnjeg velikog servisa za razmenu fajlova, spektakularno ugašenog u zajedničkoj akciji FBI-a i novozelandske policije početkom prošle godine.

Dotcom tvrdi da ih LeaseWeb nije upozorio na čistku na serverima i da su njegov advokatski tim tek ove nedelje obavestili o tome da su podaci obrisani 1. februara.

S druge strane, hosting firma pojašnjava da niti policija, niti Dotcomovi advokati nisu bili zainteresovani za podatke, navodeći da su čak i obavestili Megaupload Limited o tome – advokat Megaupload-a na upozorenje je odgovorio tek krajem maja, kada je već bilo prekasno.

Inače, Dotcom je svoj bes izazvan odlukom LeaseWeb-a iskazao serijom tvitova, navodeći kako se radi o najvećem masakru podataka u istoriji interneta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.