Upoznate Ubuntu Edge, telefon za koji Canonical od korisnika traži 32 miliona dolara


Proizvođači Ubuntu Linux-a, kompanija Canonical, najavila je svoj napredni telefon po imenu "Edge" i pokrenula kampanju prikupljanja novca za njegovu proizvodnju – kampanja je, prema rečima Canonical-a, najveća ikad i njena ciljna suma iznosi 32 miliona dolara koje je potrebno skupiti za samo mesec dana. Povrh svega, ta cifra će biti dovoljna za proizvodnju samo prvih 40 hiljada primeraka uređaja; verovatno radi početnog opipavanja pulsa tržišta.

Ubuntu Edge će koštati 830 dolara, koristiće Ubuntu Linux i Android (u dual boot modu), višejezgreni procesor, 4GB RAM-a i imaće 4.5-inčni ekran, kameru od 8 megapiksela pogodnu za snimanje u uslovima slabog osvetljenja te 128GB prostora za skladištenje podataka. Telefon će biti moguće povezati sa monitorom, čime on postaje osnova za desktop PC. A telefon bi trebao da izađe u maju 2014.

Međutim, ukoliko projekat ne skupi 32 miliona dolara, od telefona neće biti ništa. A kako kampanja napreduje, pogledajte ovde, naravno, i sami možete da učestvujete tako što ćete odvoiti koji dolar.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.