Chrome će svakom ko se dočepa vašeg računara predati vaše šifre


Ukoliko još neko koristi vaš računar, i na njemu Google Chrome, trebali bi da se pazite, jer se na vrlo jednostavan način može doći do vaših šifri za pristup.

Naime, developer Elliott Kember iz Velike Britanije, otkrio je kako se može jednostavno pristupati privatnim nalozima, a sve to preko propusta u Google-ovom Chrome-u.

A onda se oglasio Justin Schuh iz Google-ovog tima developera koji je izjavio kako za sada nemaju plan da menjaju sistem koji svima koji dođu do računara sa Chrome-om omogućava prikupljanje šifri.

Dodatni problem predstavlja činjenica da je Chrome jedan od tri najčešće korišćena web browsera, pored Firefox-a i Internet Explorer-a., a Google ne želi da reaguje.

Do šifri se jednostavno dolazi, prvo idete u Settings, pa zatim na kraju stranice pronađete "Show advanced settings" i nakon toga "Manage saved passwords", i u formi gde se nalazi skrivena šifre, nakon klika na "Show", one će se prikazati. Takođe, putem linka prečice chrome://settings/passwords i klikom na "Show" dobićete isti retultat.

Google bi ovaj propust trebao da ispravi, do tada, nemojte čuvati šifre u Chrome-u, jer će do njih lako doći svako ko se dočepa vašeg računara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. ZoNi kaže,

    Pa, ovo i nije neki propust - tako rade, čini mi se, i drugi brauzeri (Firefox sigurno radi isto).


  2. Ken_WeGo kaže,

    ZoNi je u pravu....isto je i na Firefox-u


  3. Sale kaže,

    Ne znam sto se sada podigla prasina oko ovoga, pa to je oduvek bilo sa chromom. Ne znam sto tek sada


  4. Hawk kaže,

    Ostali brauzeri imaju mogućnost da enkriptuju sačuvane lozinke, chrome nema tu opciju.To i nije baš propust nego jednostavno još nema tu opciju.


  5. Unknown kaže,

    U Firefoxu možeš zaštititi sa Master password.
    Najbolje je koristiti neku ekstenziju za čuvanje lozinki a ne u samom pregledaču. Zato je i preporuka da se lozinke ne čuvaju u Chrome/Firefox


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.