MPAA traži IP adrese korisnika Isohunt-a


Poznati web sajt za pretragu torrent fajlova, Isohunt, već dugo je na nišanu Američke filmske asocijacije – sada je Asocijacija preko okružnog suda u Kaliforniji zatražila da im Isohunt prosledi IP adrese ljudi koji su preuzimali torrente sa servisa.

MPAA od ovog sajta potražuje odštetu od 750 miliona dolara, a da bi dokazali da su je i zaslužili, trebaju im IP adrese pirata iz Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, Isohunt ih za sada ne namerava predati, barem ne u celosti – naime, Asocijaciji su spremni proslediti samo skraćene IP adrese, kako bi zaštitili identitet korisnika. S druge strane, MPAA obećava da bez posebnog sudskog naloga neće pokušati identifikovati domaćinstva iz koji su skidani filmovi njenih studija.

Sudski proces između MPAA i Isohunt-a traje već godinama, a bez obzira na to da li će se sud prikloniti filmskim kućama ili ne, ovaj najnoviji zaplet podseća da pojedini torrent pretraživači čuvaju baze korisničkih IP adresa te da uvek postoji mogućnost da budu prisiljeni na njihovo otkrivanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.