Proizvođači antivirusa neće tako lako odustati od Windows-a XP


Zna se da je Microsoft za Windowse XP kao krajnji datum podrške odredio 8. april ove godine.

Kako bi bio siguran da će nakon tog datuma korisnici preći na Windows 8.1 operativni sistem, Microsoft je odlučio s tim datumom ukinuti i podršku za svoju antivirusnu aplikaciju, da bi samo koji dan kasnije objavio da će nadogradnje za antivirusnu zaštitu biti osigurane do 15. jula 2015. godine.

Kako korisnici ne bi zavisili o Microsoft-ovoj hirovitosti, ostali proizvođači antivirusnih rešenja odlučili su korisnicima ponuditi svoje usluge u sledećih par godina. AVG, McAfee (sada Intel Security), Avast, Comodo, su samo neki od proizvođača koji su odlučili svoje proizvode održavati kompatibilnim u sledeće dve godine sa Windows-om XP.

Ima i onih "hrabrijih" koji su odlučili podržati ovaj dvanaest godina star operativni sistem i u naredne tri, četiri pa i pet godina. Kaspersky Lab će za kućne korisnike osiguravati nadogradnje do 2018. godine, a za poslovne korisnike do 2016. godine. Najdužu podršku osiguravaće Webroot, koji je za krajnji datum podrške naveo april 2019. godine.

Potpunu listu proizvođača antivirusnih rešenja koji će nakon 8. aprila 2014. godine nastaviti nuditi podršku za Windows XP možete videti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.