iPad tableti najpopularniji u 2013.


Prema IDC-ovom istraživanju tržišta, u poslednjem kvartalu 2013. u svetu je ukupno isporučeno 77 miliona tableta. Ovo je 28-postotni rast u odnosu na 60 miliona iz istog razdoblja godinu ranije.

Slično kao i u slučaju sa smartphoneima, uprkos rastu isporuka, Apple-ov udeo je zabeležio pad. Kompanija je ukupno isporučila 26 miliona primeraka iPad-a, što je 13-postotni rast u odnosu na godinu ranije, ali i osetno slabije od proseka za celo tržište tableta. Apple je ovime zauzeo vodeće mesto na tržištu sa gotovo 34-postotnim udelom, ali ovo predstavlja pad u odnosu na 38,2% iz godine ranije.

S druge strane, raste i Samsung, ali puno brže. Kompanija je u poslednjem tromesečju isporučila ukupno 14,5 miliona tableta, a to je za čak 86% više nego godinu ranije. Istovremeno, Samsung-ov udeo na globalnom tržištu uvećan je sa 13% na gotovo 19%.

Na lestvici slede Amazon, Asus i Lenovo sa udelima od 5,8%, 3,9% i 3,4%. Analitičari posebno ističu Lenovo sa rastom isporuka od čak 325% na godišnjem nivou.



Naslovna fotografija: The Verge

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.