Vraća se Flappy Bird?


Dong Nguyen, 28-godišnji autor igre koji ju je prošli mesec povukao iz prodavnica aplikacijama jer izaziva zavisnost, u razgovoru za Rolling Stone otkrio je da razmišlja da vrati igru u ponudu. Iako ne radi na novoj verziji, tvrdi da će, ako je ikad predstavi, uz nju dolaziti napomena korisnicima da uzimaju pauze od igre.

Nguyen, koji se zbog velikog interesa medija skriva u prijateljevom stanu u Vijetnamu, rekao je da nije mogao predvideti uspeh Flappy Bird-a. Šokiralo ga je zanimanje za njegovu jednostavnu igricu. Lokalni paparazzi uskoro su počeli opsedati kuću njegovih roditelja, a našao se i na meti roditelja dece koja su se "navukla" na Flappy Bird.

Nguyen je novinarima Rolling Stone-a pokazao poruke nezadovoljnika. Jedna ga je napala zbog ometanja dece, a druga ga je obavestila kako je 13 dece u njenoj školi razbilo telefone zbog njegove igre, koju još uvek igraju jer izaziva zavisnost poput cracka. Dobio je i poruke radnika koji su izgubili poslove i jedne majke koja je prestala razgovarati sa decom.

- Isprva sam mislio da se samo šale, ali onda sam shvatio da si stvarno štete - rekao je Nguyen. Zbog svega toga odlučio je povući besplatnu igru koja mu je donosila oko 50.000 dolara na dan od reklama.

Foto: Mashable

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.