Microsoft prodao 5 miliona Xbox One konzola


U svojem najnovijem izveštaju Microsoft je objavio najnovije prodajne rezultate svoje Xbox One konzole, te se hvali prodajom od 5 miliona jedinica širom sveta. S obzirom da je Sony ovih dana objavio brojku od 7 miliona prodatih PS4 konzola, svima je jasno tko je glavni igrač, ali Microsoft se time ne zabrinjava, jer mu ove brojke osiguravaju lepi priliv novca i garantuju šefovima zabavne divizije ostanak u foteljama.

Microsoft se ujedno hvali prodajom igre Titanfall, koja je prema izveštaju NPD grupe bila najprodavanija igra u martu ove godine, ali valja naglasiti da se to odnosi na ukupnu prodaju na dve platforme, s obzirom da se igra pojavila u veryijama za PC i Xbox One, pa se ne može govoriti o ekskluzivi za njihovu konzolu nove generacije.

Microsoft nadalje navodi kako su kupci njegovih novih konzola do sada u proseku kupili 2,9 igara za nju, a kada se zbroje igre za Xbox 360 i Xbox One, u martu su prodali 4,1 miliona kopija, što znači da čine 49 posto udela na čitavom tržištu. Od te brojke 2,7 miliona otpada na igre za Xbox 360, dok se 1,4 miliona odnosi na Xbox One igre.

Prema izveštaju Microsoft-a, u internom "ratu" u prodaji njihovih konzola, Xbox One pobjeđuje, jer se sada prodaje za 60 posto više od Xboxa 360.

Među statistikama koje iznosi Microsoft, još se nalazi podatak koji doista zvuči impresivno, a to je da korisnici Xbox One konzole u proseku provedu 5 sati dnevno u igranju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.