Predstavljen OnePlus smartphone


Dugo najavljivan kao najbolji mobilni na svetu, službeno predstavljen One, prvi mobilni kineskog proizvođača OnePlus. Na službenim je stranicama kompanije uređaj nazvan ovogodišnjim ubicom flagshipa, a sudeći prema odnosu cene i ponuđenih karakteristika zaista bi mogao opravdati ovaj pretenciozni naziv.

Novi One izgrađen je oko 5,5-inčnog IPS LED Full HD ekrana, a pokreće ga Qualcomm-ov najnoviji Snapdragon 801 sa četiri jezgra i taktom od 2,5 GHz. Uz to, uređaj ima i 3 GB radne memorije dok je za grafiku zadužen Ardeno 330 GPU. Od ostalih dodataka, tu je 13-megapikselna zadnja kamera sa Sony senzorom i dvostrukim LED blicem, 5-megapikselna prednja kamera, NFC i podrška za LTE mreže.



Sve to upakovano je u kućište veličine 152,9 x 75,9 milimetara koje na najdebljem delu meri 8,9 mm, a na ivicama tek 4,6 mm. Masa uređaja je 162 grama, a kapacitet ugrađene baterije 3100mAh. Za softverski je deo zadužen CyanogenMod 11S zasnovan na Andorid-u 4.4 KitKat.

OnePlus One naći će se na tržištima širom sveta u drugoj polovini maja, a očekivana cena u Evropi je 269 evra za 16GB model i 299 evra za uređaj sa čak 64GB prostora za skladištenje. Oni koji žele, mogu u inicijalnoj promociji koju nudi OnePlus razbiti svoj mobilni i dobiti novi One po ceni od samo 1 USD.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.