Velika Britanija će platiti produženje podrške za Windows XP


U utorak će Microsoft službeno prestati da daje podršku za Windows XP operativni sistem, nakon toga će se korisnici naći na udaru virusa i drugih bezbednosnih problema, a rupe kroz koje bi mogli biti ugroženi, više niko neće krpiti.

Ali, ova situacija izgleda neće važiti za korisnike iz Velike Britanije, jer je vladina organizacija Crown Commercial Service (CCS), sa Microsoftom dogovorila produženje podrške za sledećoih 12 meseci, za šta će ekipi iz Redmonda platiti 5,5 miliona funti, odnosno 6,6 miliona evra.

Prema postignutom ugovoru sa CCS-om, Microsoft se tako obvezao da će za navedeni iznos izrađivati kritične i važne bezbednosne nadogradnje za Windows XP, ali i za Office 2003, kao i za Exchange 2003.

Ove nadogradnje će se odnositi na korisnike iz britanskih organizacija u javnom sektoru, koje će tokom sledećih 12 meseci CCS-u morati prikazati svoje planove za migraciju na drugi OS.

Sada se samo postavlja pitanje zbog čega Microsoft ovu podršku ne bi mogao produžiti svim korisnicima Windows XP OS-a širom sveta, mada ipak igra love je u pitanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.