EU i Koreja zajedno rade na 5G mreži


Iako još ni 4G mreže nisu u Evropi u potpunosti zaživele, Evropska unija se odlučila napraviti korak dalje i krenuti u smeru razvoja novih tehnologija za budućnost.

Juče je objavljeno kako je EU potpisala partnerski sporazum sa Južnom Korejom prema kojem bi zajedno trebali raditi na razvoju komunikacionih mreža zasnovanih na 5G tehnologiji. U sklopu partnerstva biće osnovana zajednička grupa koja će raditi na sistemima, standardima i pripremi tehnologija za implementaciju 5G mreža.

Ovaj dogovor bi trebao da podstakne članice Evropske unije da ulažu u razvoj mreža nove generacije, budući da sa uvođenjem 4G mreža ne prate korak sa ostalim zemljama razvijenog sveta – a u uvođenju novih tehnologija upravo je novi partner, Južna Koreja, jedan od lidera.

Partnerstvo će voditi evropska grupa 5G PPP iz Belgije, i njen korejski ekvivalent 5G Forum, a s radom će započeti odmah. Standardizacija 5G mreža ne očekuje se barem još godinu dana, uz najbolje procene da bi mreže mogle zaživeti do 2020. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.