Samsung predstavio Gear S - pametni sat uz koji vam nije potreban telefon


Samsung je predstavio svoj novi pametni sat naziva Gear S. Uređaj krasi zakrivljeni Super AMOLED ekran dijagonale 2 inča i rezolucije 360x480 tačaka. Od dosadašnjih se Gear satova model S najviše ističe mogućnošću spajanja na 3G mobilne mreže, ostvarivanja poziva, primanja poruka i raznih notifikacija, bez potrebe da se sat bežično spoji sa mobilnim.

Od hardverskih zanimljivosti, sat donosi i mogućnosti povezivanja putem Wi-Fi ili Bluetooth veze, standardne dodatke poput kompasa, GPS-a, žiroskopa i akcelerometra. Gear S opremljen je i nekolicinom korisnih senzora kao što su merač UV zračenja, barometar ili merač otkucaja srca. Sve ovo pokreće dvojezgreni procesor takta 1 GHz, ugrađeni RAM kapaciteta je 512 MB, a baterija od 300 mAh dovoljna je, kažu, za 2 dana normalnog korišćenja. Za softversku stranu Gear-a S zadužen je Samsung-ov operativni sistem Tizen.



Uz Gear S Samsung će početi prodavati i Gear Circle, set koji objedinjuje slušalice i mikrofon s ugrađenim vibracionim sistemom za dojavu notifikacija. Ovaj dodatak bi služio pre svega za lakše telefoniranje putem novog pametnog sata. Oba uređaja će se naći u prodaju tokom oktobra, po još uvek nepoznatoj ceni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.