Ello je nova društvena mreža


"Svaki status koji objavite, svaki prijatelj kojeg stvorite i svaki link koji sledite se prati, beleži i pretvara u podatke. Te podatke kupuju oglašivači kako bi vam prikazali još svojih oglasa. (...) Mi smatramo da postoji i bolji put". Na ovaj način autor nove društvene mreže, Paul Budnitz, opisuje misiju svoje mreže imena Ello. Kao što se vidi iz priloženog, glavna konkurentska prednost Ello-a trebala bi da bude privatnost korisnika i nepostojanje oglašivačke mreže. Od Facebooka će se, dakle, ova mreža prilično razlikovati.

Trenutno se na Ello može prijaviti samo putem pozivnice, koju treba zatražiti i pričekati na odobrenje, ili je pak dobiti od nekog od postojećih korisnika. Na Ello-u nije obavezno korišćenje pravog imena i prezimena, a kod otvaranja korisničkog naloga treba prihvatiti i njihov manifest. U slučaju da ga korisnik odbije, automatski biva preusmeren na – Facebook.

Korisnički profili na Ello-u diče se jednostavnim, gotovo rudimentarnim, crno-belim dizajnom i modernim web interfejsom koje nije pretrpano mogućnostima i dodacima. Kao takva, mreža Ello privukla je veći broj tehnoloških entuzijasta pa se broj zatraženih pozivnica ovih dana penje i preko 35 hiljada svakog sata. Budnitz kaže kako je izradio društvenu mrežu kakvu je sam hteo koristiti, a želi li to i ostatak sveta, pokazaće interes za Ello.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.