Sledeći mesec prestaje prodaja Windows-a 7


Sledeći mesec (31.10.2014.) Microsoft službeno prestaje prodaju Windows 7, najomiljenijeg i najpopularnijeg operativnog sistema svih vremena koji dolazi od ekipe iz Redmonda.

To znači da OEM-ovi više neće od Microsoft-a dobijati Windows 7 u verzijama Windows 7 Home Basic, Home Premium i Ultimate, te će na svoje računare morati integrisati novi operativni sistem Windows 8.1.

Windows 7 Professional verzija će se još neko vreme isporučivati iza 31. oktobra, ali uskoro bi Microsoft trebao objaviti kada će i ona doći na red.

Dakako, ovo ne znači da će time automatski odmah nestati svi Windows 7 prenosni i desktop računari s tržišta, jer OEM-i imaju velikih zaliha koje u poslednje vreme sve teže prodaju obzirom na veliku krizu PC industrije.

Što se tiče podrške, Microsoft će "mainstream support" omogućiti do januara 2015., dok će produženu podršku (extended support) nuditi do januara 2020., što znači da će PC računari softverski biti nadograđivana još najmanje 5 godina.

S obzirom na popularnost Windows-a 7, Microsoftu će biti jako teško "ubiti" ovaj OS, obzirom da mu to teško uspeva i s Windows-om XP, koji mnogi korisnici i dalje uporno odbijaju deinstalirati sa svojih računara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.