Microsoft predstavio Windows 10


Kompanija Microsoft je sinoć zvanično objavila prve informacije o svom dugoočekivanom operativnom sistemu, koji na kraju nosi naziv Windows 10. Prezentaciju je izvršio Joe Belfiore, istakavši kako da milioni ljudi koriste Windows 7, pa je Microsoftu u cilju da da napravi što komforniju tranziciju na Windows 10.

Generalno, Windows 10 je kombinacija Windows 7 i Windows 8 operativnih sistema, jer ima neke dizajnerske elemente sa ovih sistema.

Najveća novina je Start Menu koji je kombinovan sa Metro Start ekranom, a između ostalog tu su ikonice i tilesi, kao kombinacija univerzalnih i klasičnih aplikacija. Live Tiles i dalje postoji i može se menjati po veličinama.

Takođe, Microsoft svim silama želi da korisnici PC uređaja sa tastaturom i mišem imaju poznati korisnički interfejs, ali svakako ne žele da zapostave ni svoje touch unose. Charms bar je prenet sa Osmice, ali itekako poboljšano.

Ono što nikako ne treba izostaviti je i poboljšani command prompt u kojem će konačno moći da se koristi CTRL+V funkcija (paste).

Sudeći po onom što je predstavljeno, Microsoft zaslužuje pohvale, ali prave utiske ćemo imati kada lično budemo koristili ovaj sistem.

Danas će biti lansiram Windows 10 "Insider Program" i svi zainteresovani će imati šansu da probaju kako funkcioniše novi sistem pre nego što bude predstavljen, kasnije tokom 2015. godine.



Autor: Nikola Prokić

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Vecina ovih stvari vec dugo postoji na Linux-u....ali ovo djeluje zanimljivo :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.