Google Glass je propao?


Google Glass, pametne naočare koje bi mogle da imaju mnoštvo primena u raznim industrijama ali i životima pojedinaca, od početka su izazivale brojne kontroverze, pa i zabrane. Među ostalim i zbog takvih događaja ova tehnologija još uvek nije ušla u mainstream, a jedina osoba koju je bilo uobičajeno videti da nosi Glass u svakoj prilici bio je suosnivač Google-a Sergey Brin. Slučajno ili ne, nedavno se pojavio u javnosti bez svog omiljenog dodatka.

To je odmah potaknulo spekulacije o tome može li ovaj gadget pasti u zaborav i pre nego je doživeo svetsku popularnost i široku primenu. Tragom tih glasina Reuters je pokrenuo malenu istragu, pa su kontaktirali developere koji razvijaju aplikacije za Glass i pitali ih za mišljenje.

Od ukupno 16 proizvođača aplikacija, njih 9 reklo je da su prestali da rade na Glass patformi, jer ona jednostavno nije privukla dovoljno korisnika. Google i daje odlaže prodaju Glass-a na masovnom tržištu, testni primerci se na Ebay-u prodaju u pola cene, a developeri se koncentrišu na unosnije platforme – sve ovo iscrtava prilično tmurnu sliku budućnosti Google Glass-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.