Huawei Ascend Mate 2 neće dobiti KitKat?


Svaki vlasnik smartphonea kojeg pokreće Android operativni sistem sa svakom novom verzijom se pita isto pitanje – hoće li moj smartphone dobiti nadogradnju. Odgovor na to pitanje nikada nije bio, niti će biti jednostavan, jer uveliko zavisi o volji proizvođača uređaja.

Najnoviji primer je svakako kompanija Huawei, koja je početkom ove godine predstavila svoj (tada) najnoviji smartphone - Ascend Mate 2. Iako se u to vreme naveliko pričalo i pisalo o novoj KitKat verziji Android OS-a, Huawei je odlučio da spomenuti smartphone isporučiti s nešto starijom Jelly Bean (4.3) verzijom.

Sve do juče Huawei nije izdao KitKat nadogradnju za Ascend Mate 2 iako bi njegove komponente bez problema podnele nadogradnju. Podsetimo, riječ je o smartphoneu koji dolazi sa Snapdragonom 400 i 2 GB RAM-a, što je i više nego dovoljno za Anndroid KitKat. Međutim bez obzira na sve to, Huawei je odlučio putem službenog bloga izvestiti sve kupce kako od KitKat nadogradnje neće biti ništa.

U svojoj objavi Huawei navodi kako uprkos tome što je hardver sasvim sposoban za pokretanje KitKat-a, postoji mnogo drugih razloga zašto neće izdati nadogradnju, već će se usredotočiti na poboljšanja koja je stići s novom verzijom uređaja. Da stvar bude gora Huawei nije naveo niti jedan od "tih razloga" što dovodi do zaključka kako je odluka čisto finansijske prirode, odnosno kako im se više isplati izdati novi uređaj, nego nadograđivati stari.

Nakon ovakve objave usledilo je dosta negativnih komentara, pa je ista ubrzo i uklonjena. Ko zna možda je to znak kako su "razlozi" rešeni, i da kompanija ubrzano priprema nadogradnju na KitKat ili možda čak Lollipop.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.