Korisnici BitTorrent-a rado plaćaju sadržaje


Istraživanje sprovedeno od strane BitTorrent-a pokazalo je da za korisnike istoimenog protokola za deljenje fajlova postoji 170% veća verovatnoća da su platili za digitalnu muziku u poslednjih šest meseci, i da je osam puta verovatnije da imaju muzički streaming account, u odnosu na prosečnog korisnika Interneta.

Ovo istraživanje je pokazalo da ustaljeno mišljenje, prema kojem je 150 do 170 miliona torrent korisnika zainteresovano samo za besplatne sadržaje, nije tačno. Prikupljeni podaci pokazuju da 50% njihovih ispitanika svaki mesec kupuje muzičke sadržaje i to češće čitave albume, a ne samo singlove.

Kada je reč o filmovima, 47% ispitanika reklo je da je platilo kartu za bioskop barem jednom u poslednjih dvanaest meseci, dok je 38% njih u istom periodu kupilo DVD ili Blu-ray diskove. BitTorrent kaže da, generalno, 52% ispitanika kupuje filmove na mesečnoj bazi pri čemu godišnje potroše oko 54 dolara, a više od trećine ispitanika kaže da potroše više od 100 dolara.

"Rezultati su samo potvrdili ono što smo već i sami znali, a to je da su naši korisnici super obožavatelji. Oni su potrošači sadržaja i voljni su nagraditi umetnike za njihov rad", rekao je BitTorrent-ov direktor komunikacija, Christian Averill.

Studija je sprovedena nad 2500 korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.