Windows 10 na pretplatu?


Microsoft-ov COO Kevin Turner, na prošonedeljnoj konferenciji Credit Suisse Technology Conference nije želeo da kaže ništa u vezi cene novog operativnog sistema Windows 10, ali je dao naznačiti da bi kompanija mogla usvojiti novi model naplate.

Umesto odgovora u vezi cene novog OS-a, Turner je rekao da Microsoft želi da bude kreativan, i "uči da razvija nove stvari". Takođe je rekao kako traže druge načine monetizacije u koje spadaju i servisi. "Postoje dodatne mogućnosti za nas kako bismo pružili nove usluge uz proizvod i to želimo napraviti na kreativan način", kaže Turner. "Tokom proleća i leta ćemo objaviti kako bi mogao izgledati naš novi poslovni model".

Iz ovoga je teško doći do zaključka kakav nameće portal Softpedia, o mogućem modelu naplate Windows-a 10 putem pretplate, ali početkom ove godine je kružila procurela informacija iz izvora bliskog Redmondu, u kojoj se navodilo da Microsoft razmišlja o projektu koji opisuju kao "Windows 365", koji je inspirisan Office-om 365. Naravno, ne treba biti veliki prorok da se iz tog iščita da bi se moglo raditi o modelu licenciranja kopija Windows-a 10 putem pretplate.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.