Predstavljen Xiaomi Redmi 2


Kao što se i očekivalo Xiaomi je predstavio naslednika Redmi 1S smartphonea - Redmi 2 model uz noviji hardver donosi i podršku za Dual-SIM LTE mreže

Većina ranije objavljenih specifikacija vezano uz naslednika Redmi 1S smartphonea bila je tačna. Xiaomi je deo hardvera koji se mogao naći na prethodnom modelu preneo i na nasledni model, dok je pojedine delove poput prednje kamere i SoC-a izmenio - nabolje.

Dakle Redmi 2 zadržao je ekran veličine 4,7-inča i rezolucije 1280 x 720 piksela, međutim prednja kamera sada ima rezoluciju od 2 MP u odnosu na 1,6 MP koliko je imao Redmi 1S model. Zadnju kameru Xiaomi nije dirao tako da je i dalje reč o kameri rezolucije 8 MP. Promenu nabolje doživeo je i SoC koji pokreće uređaj, naime Xiaomi je ovaj put ugradio 64-bitni Snapdragon 410 čije četiri Cortex A53 jezgre rade pri brzini od 1,2 GHz.

Po pitanju radne i data memorije nije bilo izmena pa tako i Redmi 2 raspolaže sa 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Srećom kao i uvek prostor se može proširiti umetanjem microSD memorijskih kartica. Redmi 2 podržava microSD kartice do 32 GB kapaciteta. Još jedna od bitnijih promena je i podrška za Dual-SIM, 4G LTE mreže i brzine downloada do 150 Mbps.

Što se tiče dimenzija uređaja one iznose 134 x 67,2 milimetara, dok je debljina uređaja 9,4 milimetra. Po pitanju težine naslednik je lakši od originalnog modela, odnosno Redmi 2 teži ukupno 133 grama, dok originalni Redmi 1S teži 158 grama. Uređaj se napaja iz baterije koju potpisuje Samsung, a koja ima kapacitet od 2.200 mAh.

Najnoviji Xiaomi-jev smartphone dolazi sa zadnjom verzijom KitKat Android-a i šestom verzijom MIUI korisničkog interfejsa, te je već sada dostupan za prednarudžbinu po ceni od 112 američkih dolara. Klasična prodaja koja ne zahteva prednarudžbe bi trebala da krene između 6 i 9 januara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.