Mogao je da izbriše baš sve fotografije sa Facebook-a, ali nije


Stručnjak za bezbednost na internetu, Indijac Laxman Muthiyah, otkrio je propust u kodu koji je najpopularniju društvenu mrežu mogao koštati svih fotografija koje su na njoj ikad objavljene. Ali, čim je otkrio propust, a sve zahvaljujući alatu koji je sam Facebook stavio na raspolaganje programerima pod nazivom "Graph API", kontaktirao je kompaniju i greška je uklonjena.

Da se radilo o ozbiljnoj stvari, dokaz je i to da je kompanija reagovala hitno i da je greška popravljena samo nekoliko sati nakon što ih je Muthiyah kontaktirao.

"Izbrisao mi se album. Pa sam našao način na koji se mogu izbrisati sve vaše fotografije na Facebook-u. Odmah sam ovo javio ekipi na Facebook-u. Bili su strašno brzi u rešavanju problema. Sve je popravljeno za manje od dva sata od trenutka kad su dobili moje obaveštenje", napisao je Muthiyah na svojoj stranici.

Iz Facebook-a je o ovome stiglo i službeno saopštenje u kojem, između ostaloga, stoji: "Dobili smo obaveštenje o problemu sa alatom "Graph API" koji smo brzo rešili, dva sata nakon što je greška utvrđena... Zahvaljujemo se programeru koji nam je prijavio ovaj propust".

Ali, nagrada koju je Indijac dobio, 12.500 dolara, i nije baš u skladu s ozbiljnošću cele situacije, jer je, kako je napisao bloger Naked Security-ja, "Muthiyah mogao prodati ovu informaciju nekom drugom za puno veći iznos".

Inače, procenjuje se da se u samo jednom danu na Facebook-u, koji sad broji oko 1,3 milijarde korisnika, objavi više od 350 miliona fotografija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.