Google postaje mobilni operater


Google-ov stariji potpredsednik Sundar Pichai je na MWC 2015 sajmu u Barceloni, prvi puta službeno potvrdio nameru vlasnika najvećeg pretraživača na svetu da svoj biznis prošire novom uslugom, jer će uskoro postati mobilni teleoperater.

Nova usluga će biti predstavljena tokom sledećih nekoliko meseci, a Pichai je naglasio da Google neće ovime postati "punokrvni" samostalni teleoperater koji će se tržišno nadmetati s drugim mrežama i davaocima telekomunikacionih usluga, već će novi servis pre svega služiti za, kako kaže, "testiranje novih smartphone usluga".

Kako bi to pojasnio, Pichai je rekao da se nova usluga može uporediti sa Nexus linijom proizvoda, koja se razvija u saradnji sa drugim proizvođačima poput HTC-a, Samsung-a i LG-a, a ne s ciljem da im postane ozbiljna konkurencija.

Drugim rečima, prema ovom ispada da će Google napraviti neku manju testnu mrežu za koju će koristiti infrastrukturu drugog (ili drugih) teleoperatera.

Mada u vezi ovog projekta čelnik Google-a nije odao previše detalja, dao je mali hint, po kojem će jedna od mogućnosti nove mreže biti da automatski ponovno uspostavi telefonski poziv koji je "pukao".

Naravno, kada je o Google-u reč, teško je poverovati da bi radio novu mrežu isključivo sa svrhom testiranja, jer je tako započeo i sa Google Fiber projektom, koji se sve više širi SAD-om i donosi ultrabrzi internet jednom od najnaprednijih optičkih tehnologija današnjice, a svojem gazdi donosi novac.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.