Predstavljena Lumia 430, najjeftiniji Windows smartphone do sada


Microsoft svoj najnoviji smartphone ujedno reklamira i kao najjeftiniji Lumia uređaj do sada - Luma 430 će zainteresovane kupce na odabranim tržištima koštati svega 70 američkih dolara, iako ne treba smetnuti sa uma kako je u fusnoti na Microsoftovom sajtu istaknuto da ta cifra ne uključuje kojekakve takse i subvencije.

Sam uređaj je pak oličenje cijenom pristupačnog naprednog telefona - tu su 4-inčni WVGA (800x480) ekran, dvojezgreni Qualcomm Snapdragon 200 procesor frekvencije 1,2GHz, 1GB RAM-a i 8GB memorije za skladištenje podataka koju je moguće proširiti microSD karticom.



Lista specifikacija uključuje i 2MP stražnju i 0,3MP (VGA) prednju kameru, dva SIM slota, i izmenjivu 1.500 mAh bateriju, a Microsoft uz kupljeni telefon nudi i 30GB prostora na svom OneDrive servisu (15 "regularnih" i 15 za backup fotografija).

Što se tiče operativnog sistema, Lumia 430 stiže sa predinstaliranim Windows Phone 8.1 OS-om i Lumia Denim nadogradnjom, a podržavaće i Windows 10 (iako ne i sve njegove opcije).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.