Stiže i Android Pay


Prema pisanju internet stranice ArsTechnica uskoro ćemo pored Apple i Samsung Pay-a dobiti još jedan – Android Pay kojeg će razviti Google. Službeno predstavljanje bi trebalo uslediti tokom Google I/O konferencije u maju ove godine.

Ono što se trenutno zna o novom Android Pay sistemu mobilnog plaćanja je to da će raditi na vrlo sličan način kao i Apple-ov o kojem smo ranije pisali. Nakon što korisnici unesu podatke o svojim debitnim i kredeitnim karticama moći će plaćati unutar Google Play-a, kao i unutar third party aplikacija.

Naravno Android Pay neće biti baziran isključivo na plaćanja unutar online prodavnica i aplikacija, već će se isti moći koristiti i za plaćanja u "offline" prodavnicama. Tehnologija koja će se pritom koristiti je dobro poznati NFC, kojemu će Google priskočiti malo u pomoć sa svojom Host Card Emulation (HCE) tehnologijom.

Dolazak Android Pay-a ne znači ujedno i odlazak Google Wallet-a, jer kako neimenovani izvor za ArsTechniku tvrdi, Android Pay API će biti napisan od nule, te će moći koegzistirati sa starijim Wallet API-em, kojeg Google za sada ne namerava napustiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.