LG predstavio G4 smartphone


Kao što je bilo najavljeno, LG je juče službeno predstavio top model za ovu godinu, a njegovo ime je LG G4. S obzirom na sve dosadašnje teasere, a najviše curenje informacija, za jučerašnji događaj je ostalo malo iznenađenja, ali krenimo redom.

Kao što su glasine sugeririsale, LG G4 pokreće novi Qualcomm-ovim Snapdragon 808 proceosrom sa šest jezgri i podrškom za rad u 64 bita Za multitasking se brine 3 GB RAM-a, za skladištenje 32 GB interne memorije s mogućnošću proširivanja memorijskim karticama.



5,5-inčni ekran dolazi sa sada već uobičajenom QHD (2560 x 1440 tačaka) rezolucijom i izrađen u IPS LCD tehnologiji. Ekran nosi oznaku Quantum dot, što upućuje na još veći stepen preciznosti. U LG-u kažu da će ovaj ekran osigurati do 20% bolju preciznost boja, nego što je to bio slučaj do sada. Uz to, ovaj ekran će imati jače pozadinsko osvetljenje i bolji kontrast.

Baterija ima kapacitet od 3000 mAh, a operativni sistem je Android 5.0 Lollipop sa UX 4.0 nadogradnjom interfejsa.



Posebno zanimljiva stavka na uređaju je kamera, za koju već znamo da dolazi sa f/1,8 otvorom blende, što je jedan od preduslova za kvalitetne fotografije u mraku i uopšteno slabijim uvslovima osvetljenosti. Ima ugrađenu optičku stabilizaciju sa tri ose, novi tip senzora "color spectrum" od 16 megapiksela i laserski autofokus.

Zanimljivo je da je pozadina kućišta dolazi u tri moguće varijante, od kojih je jedna izrađena od prave kože, za razliku od Samsung-ovih Note-a 3 i 4 sa plastičnom imitacijom. U ponudi će još biti keramička i metalna pozadina.



Nova UX 4.0 nadogradnja interfejsa je donekle jednostavnija i "čišća", donosi tzv. pametne notifikacije, potom "Gallery memories" funkcionalnost koja automatski sprema fotografije skladno mestu i datumu nastanka, i nove mogućnosti kalendara koje će omogućiti bolji pregled rasporeda.

Svim kupcima G4 modela, LG u suradnji sa Google-om daje 100 GB prostora na Drive-u na rok od dve godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    ova koža mi se nešto ne sviđa


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.