Galaxy S6 i S6 Edge - nisu svi isti


Na samom početku ovog meseca ekipa okupljena oko internet stranice XDA Developers objavila je kako skupoceni Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge uređaji ne dolaze sa identičnim hardverom. Naime, otkriveno je kako Samsung prilikom izrade uređaja koristi dva različita senzora pozadinske kamere – Sony-jev IMX240 i sopstveni ISOCELL senzor.

Prema trenutno dostupnim informacijama ne radi se o modelima za različita tržišta, pa nema nikakve garancije ako u istoj prodavnici kupite dva uređaja da jedan neće imati Sony-jev, a drugi Samsung-ov senzor. Internet stranica theverge.com kontaktirala je južnokorejsku kompaniju kako bi razjasnili zbog čega su pristupili ovakvom rešenju.

Iz Samsung-a je ubrzo stigao i odgovor, u kojem su priznali kako Samsung senzore kamere dobavlja od više dobavljača, ali isto tako tvrde kako nema nikakve razlike u kvalitetu ugrađenih senzora. Razlog tome je što su postavili vrlo visoke standarde koje senzori moraju da ispunjavaju kako bi se uopšte ugradili u njihove uređaje.

Internet stranica Sammobile je odradila i uporedni test koji je pokazao kako malih razlika u kvalitetu ipak ima. Očekivano, korisnici su se odmah podelili u grupe Sony i Samsung pa je počela rasprava koji senzor pravi bolje fotke.

Iako su male razlike vidljive, iste nisu tolike da bi vas pri kupovini trebalo mučiti "senzorsko" pitanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.