Samsung Galaxy Note 5 moguće je pokvariti sopstvenom olovkom


Nedavno predstavljen jedan od od top modela Samsung-ove ponude mobilnih telefona, poslovno orijentisani Galaxy Note 5, nije se najbolje proveo na prvim testovima upotrebljivosti. Senku bi na vrhunske performanse ovog uređaja mogla baciti dizajnerska greška koja se tiče S Pen stylus olovke koja dolazi uz Note 5.

Naime, prilikom testiranja ovog mobitela ekipa sa portala Android Police natraške je umetnula S Pen u predviđeni otvor s donje strane uređaja i otkrila da bi to moglo biti fatalno. Naime, dosadašnji Samsungovi mobilni imali su ugrađene styluse koje je bilo teško ili gotovo nemoguće pogrešno umetnuti u ležište. Međutim, Note 5 dolazi sa stylusom koji vrlo lako sklizne u svoj otvor čak i kada ga korisnik pokuša ugurati naopako - s vrhom okrenutim prema van.

Uprkos lakom umetanju, gornji deo S Pen olovke u ovom se slučaju neminovno zaglavi u svom ulazu. Pokušaji njegovog izvlačenja na silu ili laganim pokretima gotovo sigurno će rezultovati uništenjem mehanizma za prihvat olovke i prepoznavanje njene prisutnosti u uređaju, potvrđeno je i u testu ArsTechnice.

Iako se Galaxy Note 5 još ne prodaje u Evropi, potrebno je sve (potencijalne) korisnike ovog uređaja upozoriti da vrlo pažljivo rukuju S Pen olovkom. Samsung se još uvek nije oglasio po pitanju ovog problema.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.